Workshop Activitati creative si recreative pentru copii

Organizarea evenimentelor pentru copii va avea ca punct de plecare o analiza a tipului de eveniment dorit. Aceata analiza va fi facuta avand in vedere cateva criteria pe care noi le consideram importante si pe care le specificam mai jos. 

 

A. Copii vor fi insotiti de parinti pe tot parcursul evenimentului. 

 In functie de dorinta parintilor de a si participa la activitati, pot exista 2 categorii de evenimente:

A1. Cu parinti – parintii vor fi participanti, alaturi de copii lor; 

A2. Fara parinti – participanti vor fi doar copiii; 

 

B. In functie de obiectivele dorite de beneficiar/ beneficiari  

Ex. : cunoastere, relationare/ socializare, managementul conflictului, stimu-larea si utilizarea creativitatii, relaxare, imbunatatirea relatiei parinte-copil etc. 

Obiectivul evenimentului va fi ales de catre beneficiar.

 

C. In functie de tematica dorita: 

C1.  Creativitate 

Activitatile evenimentului vor fi alese astfel incat sa puna in valoare – sau sa scoata la iveala – potentialul creativ al fiecarui participant. Ex.: pictura cu mainile, creare de diverse obiecte

C2.  Sport 

Activitatile alese pentru aceasta tematica vor fi predominant din zona de miscare multa si sport (preferabil outdoor). Ne dorim sa promovam spiritul de echipa, de fair-play si intelegerea faptului ca modul cel mai sigur de a ne dezvolta si imbunatati performanta este acela de a fi in competitie cu noi insine, nu cu ceilalti. 

C3.  Povesti 

Copii vor avea placerea de a intra in atmosfera povestilor si legendelor. Vor avea ocazia sa-si construiasca propriile povesti sau sa descopere mistere nedescoperite pana acum.... 

 

C4.  Natura 

Pentru aceasta tematica propunem activitati de tipul incursiunilor in natura/ drumetii, activitati in locatii specifice (livada, sera de flori sau legume etc.) unde copii sa invete din activitati practice, experimentand.

 

C5. Combinatie de activitati apartinand oricarei tematici de mai sus, in functie de obiectivul evenimentului si dorinta beneficiarului/ beneficiarilor.

 

C6. Activitati cu caracter social 

Ex: Activitati de constructie de obiecte diverse (scaunele, jucarii etc.) cu scopul de a fi donate, vizite in locatii ce gazduiesc categorii sociale defavorizate, relationarea si motivarea copiilor defavorizati pentru a incepe/ continua studiile etc.

 

D.  In functie de locul si contextul de desfasurare a activitatilor: 

D1. Outdoor; 

D2. Indoor.  

 

E. In functie de numarul de participanti (max. 50-60 participanti). 

F. In functie de categoria de varsta.