Noutati

Etichetarea si Egalitatea de sanse

Obisnuiti sa etichetati pe cineva? V-ati gandit ca il poate afecta? 

Etichetele ar trebui sa ne ajute sa identificam si sa diferentiem tot felul de obiecte de pe raft si sa il alegem pe cel mai potrivit. In copilaria unora dintre noi puneam etichete pe caietele de la scoala, mamele si bunicile le puneau pe borcanele cu dulceturi sau cu gemuri, sau pe pachetele cu carne pe care le depozitau in congelatoare. De ce punem etichete si oamenilor? De ce si copiii fac acelasi lucru? Si de ce cei etichetati sunt exclusi din anumite grupuri, doar pentru ca sunt mai grasut, mai slabut, mai cu ochelari, mai "tocilar" mai sarac, vinovati, albi, negri etc. Ne-am gandit vreodata ce efect au 

[detalii]
O floare si o urare la inceput de primavara

Martisorul ar trebui sa simbolizeze trimful primaverii asupra iernii :) In acest an, ca niciodata, sau poate dupa foarte multi ani, iarna a invins pentru moment. 

Maine putem sa ne bucuram de prima zi de primavara, indiferent de temeraturile reale de afara si putem sa ne demonstram primavara din sufletele noastre si sa respectam cateva traditii, mai mult sau mai putin cunoscute. Un martisor cu fir alb - rosu, o floare, un sarut? 

Una din povestile martisorului spune ca Soarele a luat chipul unei preafrumoase fete si a coborat pe Pamant. Dar, ca intotdeauna, apare si raul, 

[detalii]

2017 catre 2018

30.12.2017
2017 catre 2018
Anul 2017 catre anul 2018 sau anul care trece si ne pregateste pentru un an nou in care
Va dorim sa aveti puterea sa depasiti momentele mai putin placute! E greu, dar nu imposibil.
Va dorim sa faceti in viata ceea ce va place! Puteti schimba si jobul si viata personala, nu e atat de greu cum credeti pe moment.
Va dorim sa puteti ignora persoanele mai putin bune din jur! Exista si oameni frumosi la suflet si in cuget.
Va dorim sa fiti mai puternici si sa puteti sa nu va lasati influentati sau manipulati usor. Puteti incepe cu carti de specialitate.
Va dorim sa aveti alaturi

[detalii]

Craciun de poveste

21.12.2017
Craciun de poveste

Craciun de poveste la o scoala cu elevi de poveste!

Aseara m-a sunat unul din trainerii cu care colaboram si m-a intrebat daca organizam ceva intalnire de Craciun. Anul acesta nu am organizat nimic special si banii alocatii alta data pentru oamenii din echipa noastra i-am dublat si i-am alocat pentru acesti copii cu deficiente de auz, de la scoala de care am prins mare drag inainte de sarbatorile de Paste din acest an. 

Stiu ca multi ati reusit sa cititi despre actiunea noastra si din lipsa de timp nu ati reusit sa va alaturati, dar am convingerea ca ne mobilizam mai bine pentru anul viitor de Paste. 

 

[detalii]

Secretul?

20.12.2017
Secretul?

Secretul? 

 

- Sa te pricepi la ceea ce faci

- Sa ai incredere in tine si in activitatea pe care ti-ai ales-o

- Sa ai constanta in ceea ce faci

- Sa nu ramai ancorat in trecut

- Sa nu te temi de schimbari

- Sa iti acoperi frica de nou prin perfectionare contiuna

- Sa nu ai asteptari prea mari de la altii

- Sa nu iti plangi prea mut de mila

- Sa nu iti doresti sa obtii bani usor si fara munca continua

- Sa stii sa iti faci un plan de afaceri si sa incerci sa ti-l respecti cat poti de mult

- Sa nu repeti greselile 

- Sa ai puterea sa te "lupti" cu lipsa de etica si de competente  din piata de profil 

- Sa te automotivezi 


 

[detalii]
Orice copil merita!

Acum cativa ani am avut la curs o Dna Director a unei scoli mai speciale. Mai speciale, din mai multe puncte de vedere: elevii sunt copii cu deficiente de auz si nu numai, iar cadrelele didactice sunt extem de implicare si dedicate in viata acestor copii. Atunci nu stiam mai nimic despre ei. De-alungul anilor am primit multe recomandari din partea Dnei Director, astfel am pastrat legatura in timp, iar pe fb le urmaream activitatile si proiectele in care se implicau. Va invit sa urmariti pag de fb a lor" scoala gimnaziala speciala pentru deficienti de auz Sfanta Maria" si o sa vedeti ce lucruri frumoase se intampla acolo.

[detalii]