A fi sau a nu fi tanar fermier sau povestea mainilor crapate

A fi sau a nu fi tanar fermier sau povestea mainilor crapate

A fi sau a nu fi fermier?

Saptamana trecuta ma sunase un tanar sa imi spuna ca ar vrea sa acceseze fonduri europene pentru o ferma legumicola si ca ar avea nevoie de consultanta, dar ca si-ar dori sa si colaboram. A ramas sa revina, deoarece isi daduse demisia si era in preaviz, iar timpul nu ii perrmitea o deplasare in Bucuresti. Azi m-a sunat, am stabilit si a venit. Nu avenit singur, ci impreuna cu sotia, iar sotia era insarcinata, mai au putin si vor deveni parintii unui baietel. Doi tineri frumosi si curajosi. El a renuntat la jobul de la oras pentru ca si-a pierdut tatal si nu mai are cine sa se ocupe de ferma lor. Au mai multe tipuri de legume si au si doua sere. Una dintre ele a luat foc asta iarna si au pierdut tot ce avea. Si au continuat. Iar acum, ca sa poata continua, el a ales ferma, in locul vanzarilor dintr-o banca. Tanarul domn venise pregatit, printase ce era mai important din ghidul solicitantului, notase, calculase. La un moment dat a vrut sa scrie ceva si si-a retras brusc mainile, cerundu-si scuze. Crezand ca vrea sa se spele, l-am indrumat catre baie, dar abia atunci i-am vazut mainile: erau maini muncite, f muncite, pline de crapaturi si intepaturi. Mi-a zis, oricat mi le curat, nu mai reusesc sa le aduc la forma lor. Si a inceput sa imi povesteasca tot ceea ce a facut pana acum si ce si-a propus sa mai faca in ferma care i-a ramas de la tatal sau si de la bunica sa. Toate bune si frumoase, doar ca e posibil ca tanarul domn si tanaar sa familie sa nu poata accesa finantari pentru "Tanarul fermier", pentru ca tanarul domn, a renunta la jobul de la oras, dar nu vrea sa renunte si la studii, fiind inca student in Bucuresti. Sa vedem daca ghidul final de la 6.1, Instalarea tanarului fermier ii va permite si va fi eligibil...Pentru ca ar trebui sa fie primeasca felicitari si puncte in plus, pentru tot ceea ce face si pentru mainile lui crapate si zgaraiate.

Iar tanara familie nu intentioneaza doar sa acceseze fonduri, dar mi-a recomandat si alti cinci clienti si pentru cursuri si pentru finantari si, in plus, tanara doamna, dupa ce naste, ar vrea sa invete sa scrie proiecte si sa colaboram. 

Nu pot decat sa ii felicit si sa fac tot posibilul ca proiectele lor sa se finalizeze cu succes. De ceva vreme caut o persoana care sa vrea si sa poata sa invete sa scrie cereri de finantare, Una mi-a declarat ca stie, doar pentru ca vroia sa obtina un job, alta vroia sa fie un simplu executant si sa nu gandesca deloc, alta doar vroia alt job si cate alte exemple mai pot da. Si, intalnesti o tanara familie, care s-a mutat de la ora sa la tara, care chira munceste fizic( povesteau ca nu gasesc deloc oameni care sa vrea sa munceasca in ferma lor) si care vor sa se implice si in alte proiecte, pentru a-si face si lor si copilului lor o viata cat mai buna. 

Felicitari dragilor, indiferent cum si cat veti reusi! 

( Nu mi-am permis sa ii fac o poza, dar mainile lui erau mai crapate decat cele din foto de pe internet)