Experienta relevanta

“ Sa faci ceea ce spui si sa spui ceea ce gandesti”  si ceea ce spui ca ai facut, sa poti dovedi!
Ii multumesc lui Vlad, fostul meu asociat( care ne botezase” fifty-fifty”), pentru ca i-a placut ideea mea de a-mi infiinta o firma de formare, pentru ca si-a dorit sa ne asociem si pentru ca a fost interesat sa invete dela mine despre acest domeniu frumos: ii multumesc pentru toate aprecierile facute despre mine in fata colaboratorilor si partenerilor nostri: cand le spunea  “Tatiana este cu stiinta si cu organizarea, cu ea sa vorbiti despre cursuri” , sau cand imi spunea “ este meritul tau ca am reusit atat de multe, in numai trei luni”, simteam ca recunoasterea face mai bine decat milioane de lei recompensa. Pentru toate aceste aprecieri si pentru contributia lui in a dezvolta firma pe care am avut-o impreuna, pentru toate gesturile frumoase, eu ii multumesc si voi pastra aceste aprecieri, stiind ca experienta mea de manager si de trainer au adus plus valoare in trei luni cat reusesc altii intr-un an. Nu pot decat sa ii multumesc ca a pastrat numele propus de mine, propunerile mele, ideile mele, coordonatorii dezvoltati si ma simt flatata ca, in cuvantul sau de presedinte, a pastrat buna parte din speech-ul meu de salut catre cititori. Daca si dupa ce ne-am despartit este interesat de noile mele idei si le aplica si pentru fosta noastra firma, pot sa ma mandresc cu aceasta recunostere.

Am si multumirea ca imi sunt citite noile articole de catre persoane din colturi diferite de lume sau din tara. Si ca oameni cu care am lucrat ma suna si imi multumesc. Nu inteleg de ce cand altii imi folosesc ideile, nu imi dau numele si nu ma citeaza. Eu scriu articole personalizate si emotionale, din experientele mele profesionale si alte colaboratorilor sau cursantilor mei. Daca va doriti sa aflati alte informatii si povesti frumoase legate de management si training, va invit pe toti sa accesati site-ul sau pagina de facebook: https://www.facebook.com/cursuri.autorizate.eu. Daca in 7 zile de la constructia paginii de facebook, am primit peste 230 de like-ui de la prieteni si cursanti, inseamna ca acestia apreciaza profesionalismul. A cumpara like-uri nu mi se pare onorant pt mine. Multumesc tuturor! "gandim la fel si reusim impreuna!" 

Update: la un an de la deschiderea site-ului si a paginii de facebook, peste 5000 de like-uri, e mai mult decat onorant! Multumesc tuturor! 

In 2005 am fost intrebata, fiind director de agentie, lucrand in vanzari, daca doresc sa particip la un curs de trainer, Train The Trainer, organizat de o companie austriaca de training. In acel moment nu realizam cat de mult imi va folosi acel curs. In primul rand, mi-a oferit o dezvoltare personala cum nu banuiam, in al doilea rand, am inceput sa imi instruiesc oamenii din echipe, intr-un mod mult mai profesionist, chiar daca nu facea parte din fisa postului, in al treilea rand, la nici doi ani, am primit oferta pentru un post de trainer, in una din marile banci din Romania, post  care m-a dus apoi, tot catre o pozitie de manager. Cand m-am mutat in alta banca, am putut face o evaluare reala a echipelor care imi fusesera targetate, am putut sa propun planuri de training si de management. Iar cand am hotarat ca nu mai ma regasesc in politica respectiva, am avut “o meserie” clara, cea de trainer si am avut competentele necesare infiintarii unei firme de formare profesionala. S-a demonstrat ca e foarte bine sa cunosti bine domeniul in care lucrezi, ca nu poti doar declara ca ai experienta, ci trebuie sa ai rezultate care sa poata sustine cuvintele, ca educatia se dobandeste pas cu pas. Diplomele pot sutine niste competente, dar competentele nu se obtin prin detinerea unor diplome. Trebuie sa dovedesti ca stii si sa poti sa aplici ceea ce scrie intr-o certificare.  A ANC sau a altei institutii.

Mai nou, legislatia ne obliga sa avem certificari in multe din domeniile in care activam. Astfel, incepand din 1 ian 2010, spune ca nu mai poti furniza legal cursuri de formare daca nu ai acreditatre CNFPA, actual ANC( Autoritatea Nationala pentru Calificari). Asa ca si eu m-am conformat legilor. M-am inscris la un curs acreditat ANC si de aici mi-a venit ideea sa furnizez cursuri asa cum invatasem in multinationalele in care lucrasem si nu doar pentru a face o afacere. Am avut sansa si mi-a si placut sa ma dezvolt si personal si profesional, pas cu pas, an de an. Am participat la Basic Sales, Advance Sales, Basic Management, Advance Management, Lidership, Comunicare, Negociere etc. De curand, am fost invitata la un curs de Coaching: ii multumesc lui Cristian TUDORAN! Vi-l recomand cu toata increderea, iar mie mi-a oferit exact increderea de care uitasem ca trebuie sa o am, mi-a certificat convingerea mea ca investitia in oameni e cea mai importanta. 
Dupa ce in urma cu 4 - 5 ani am postat citatul de mai sus, pe un site de business, am constatat ca nu doar munca mea din acea perioada a fost ravnita si ulterior insusita, ci si acest biet citat. Daca ar fi singurul caz, ar fi minunat! Poate cineva sa imi ia casa, masina, rezultate, citate, module, dar nu poate sa imi ia ceea ce am acumulat in formarea si educatia mea. Cum nimic nu e intamplator, am primit  o parere de la un cursant, la finalul examenului, un om cu multe abilitati in cunoasterea umana(nu ma cunostea, nu povestise nimic cu mine): “Trebuie sa tii cont de urmatoarele: rabdare si crestere lenta; trebuie sa rezolvi totul cu calm si sa iti acorzi un timp suficient pentru crestere si dezvoltare; ai toate atuurile sa ai o crestere continua; sa tii cont ca rezultatele pe termen scurt sunt simple iluzii; rabdarea si tenacitatea sunt cele doua calitati care iti pot aduce un succes trainic pe termen lung…..” La capitolul rabdare trebuie sa mai ma educ... 
A fost inca o dovada ca un cursant nu reprezinta pentru mine doar un cursant, ci si un potential om alaturi de mine si ca relatiile interumane conteaza mai mult decat multe alte lucruri materiale. Dar cum nu putem trai fara acestea si cum un copil nu are nici o vina pentru ce li se intampla parintilor, bancile nu sunt interesate de problemele clientilor, parintii batrani si bolnavi nu pot fi ajutati cu vorbe si citate, voi continua cu ceea ce stiu cel mai bine, formare profesionala, consultanta, management. Am fi cu totii mai bine daca ne-am procupa de ceea ce stim sa facem noi si nu ceea ce fac altii. Experienta in training si in managemet conteaza, oamenii conteaza. Restul… e poveste…

Tatiana

 

Proiecte castigate prin licitatii

 

Înfiintarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburari de dezvoltare - Solicitant CJ Vrancea

Workshop-uri Parenting 

-     comunicare empatica pentru parinti 

-     comunicare empatica pentru copii

-     playful parenting 

-     rivalitati între frati 

-     reglarea agresivitatii copiilor 

-     incluziunea copilului cu CES în scoala de masa – tehnici si etape 

Workshop-uri Orientare profesionala 

-      Autocunoasterea si rolul acesteia în alegerea carierei 

-      Evaluarea oportunitatilor existente 

-       Stabilirea scopurilor si planificarea

Curs Antreprenoriat

Workshop-uri Egalitate de gen

-       Principiul egalitatii de gen in legislatia nationala si comunitara

-       Organizarea institutionala cu privire la egalitatea de gen in Romania

 

 

Proiectul "Tinerete responsabila intr-o comunitate dinamica" - Solicitant Liceul Horea, jud Bihor

-        Educatia nonformala si informala in cadrul orelor de dirigentie

-        Probleme si solutii in cadrul educatiei formale

 

-        Aspecte particulare ale consilierii psihopedagogice pentru tinerii in situatie de excluziune sociala